Side 1 av 1

Aminosyrer

Lagt inn: 14/12-2016 12:08
av Sleepwalking
Jeg holder på å løse gamle eksamensoppgaver, og det er en del spørsmål jeg ikke har peiling på. Slik som dette f.eks:
"Hvilken aminosyre gir ofte kraftig krumming i a-heilks og andre typer helikser?
Pro, Val, Lys, Asp eller Ala?"

Hvordan skal jeg kunne vite det? Jeg antar at det ikke kan være rent pugg, det må vel finnes en måte å se det på når man har strukturen? Hva er det ved strukturen til en aminosyre som gjør det mulig for den å krumme kraftig? Kan det være mulighet til å danne hydrogenbindinger?

Re: Aminosyrer

Lagt inn: 14/12-2016 23:27
av Kjemikern
Sleepwalking skrev:Jeg holder på å løse gamle eksamensoppgaver, og det er en del spørsmål jeg ikke har peiling på. Slik som dette f.eks:
"Hvilken aminosyre gir ofte kraftig krumming i a-heilks og andre typer helikser?
Pro, Val, Lys, Asp eller Ala?"

Hvordan skal jeg kunne vite det? Jeg antar at det ikke kan være rent pugg, det må vel finnes en måte å se det på når man har strukturen? Hva er det ved strukturen til en aminosyre som gjør det mulig for den å krumme kraftig? Kan det være mulighet til å danne hydrogenbindinger?
http://www.chemguide.co.uk/organicprops ... truct.html