Muntlig eksamen i matematikk

Her kan du stille spørsmål om oppgaver i matematikk på ungdomsskole og barneskole nivå. Alle som føler at de kan bidra er velkommen til å svare.

Moderatorer: Vektormannen, espen180, Aleks855, Solar Plexsus, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa

Svar
Anneh
Fibonacci
Fibonacci
Innlegg: 1
Registrert: 14/06-2011 13:50

Jeg trenger virkelig hjelp!

Tema : Klassetur

Evne:
Vei,fart,tid
Målestokk
Prosent
Funksjoner
Personlig økonomi
Valuta
Statistikk
Georgio
Dirichlet
Dirichlet
Innlegg: 176
Registrert: 12/02-2006 03:00
Sted: ntnu

Det er kult om du får en viss rød tråd og sammenheng mellom temaene så du viser at du forstår hvorfor matematikk kan være nyttig, her er et forslag:


Vei, fart, tid & målestokk:

Lag et lite kart i målestokk og bruk målestokken til å finne ut distansen, så kan du regne på hvor lang tid det tar å kjøre.

Prosent:

Si at du har valget mellom å bruke 1 stor buss som koster mer å leie enn 2 mindre busser, og i tillegg bruker den største bussen mer drivstoff. Hvor mye prosent billigere er det ene valget over det andre?

Funksjoner:

Klarer du å lage en funksjon for beregning av pris for bussene over med hensyn på tilbakelagt distanse? (med en del antagelser om fartsgrenser)

Valuta:

Det er vel en utenlandstur, så du kan først finne funksjonen over i norske kroner, så gjøre den om til utenlandske ved å tilpasse den litt med valutaregning.

Personlig økonomi:
Før opp økonomi til elevene på turen. Hvor mye har de tenkt å bruke? Hvor mye brukte de? Hvor mye overskudd/underskudd fikk dem etterpå?

Statistikk:

Før opp statistikk over hvor mye penger elevene tok med seg på turen. Finn gjennomsnitt, varians (osv, vet ikke hva dere har som pensum)
Svar