Veldig enkel rot-oppgave Skriv et svar


Dette spørsmålet er en metode for identifisering og hindring av automatiserte innsendinger.
Smil
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode er
[img] er
[flash] er AV
[url] er
Smil er
Emne
   

Utvid visningen Emne: Veldig enkel rot-oppgave

Re: Veldig enkel rot-oppgave

Innlegg anonym_ettersleper » 26/11-2018 11:51

Gjest skrev:Hvis du får til at det som er opphøyd i 12 blir isolert for seg selv på venstre siden kan du ta 12. roten på begge sider for å bli kvitt eksponenten på samme måte som om du tar kvadratroten (2. roten) av x^2 for å finne x.


Ja.. Nettopp.. :roll: :lol: Dette ligger virkelig i brakk i hjernen min, altså. Må visst finne frem noen gamle matte notatbøker!

Re: Veldig enkel rot-oppgave

Innlegg Gjest » 26/11-2018 11:07

Hvis du får til at det som er opphøyd i 12 blir isolert for seg selv på venstre siden kan du ta 12. roten på begge sider for å bli kvitt eksponenten på samme måte som om du tar kvadratroten (2. roten) av x^2 for å finne x.

Veldig enkel rot-oppgave

Innlegg anonym_ettersleper » 26/11-2018 11:04

Hei! Jeg skal (endelig) ta eksamen i et økonomifag jeg ikke har hatt undervisning i på noen år, så ting sitter litt for lang inne til at jeg klarer enkle regneoppgaver. Matte er det enda lenger siden jeg tok :lol:

Jeg skal finne nom. rente, men klarer ikke huske hva jeg skal flytte hvor i utregningen :roll: (1+i/12)^12 -1=00,3 Vet jeg skal bruke rotfunksjon, men klarer ikke å flytte på i, da opphøyningen i 12 forvirrer meg.. Hjelp!

Topp