Tips til bøker? Skriv et svar


Dette spørsmålet er en metode for identifisering og hindring av automatiserte innsendinger.
Smil
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode er
[img] er
[flash] er AV
[url] er
Smil er
Emne
   

Utvid visningen Emne: Tips til bøker?

Re: Tips til bøker?

Innlegg Frævik » 05/11-2019 17:08

Takk for svarene. Da tror jeg nok at jeg etterhvert går for Ahlfors - om det blir for vanskelig i år har jeg den jo også senere. Kanskje forstår jeg noe til neste år? Ser også at det meste finnes på khanacademy, takk for tipset!

Re: Tips til bøker?

Innlegg Nebuchadnezzar » 04/11-2019 17:52

Jeg var veldig glad i Gamelin, Complex Analysis. Ganske lettlest og fokuserte mye på det regnetekniske. Kan sikkert være greit i starten. Ellers er jo Ahlfors / Rudin en klassiker men da skal en helst ha 3+ år på universitetet bak seg + en vellfylt matematisk pondus :p

Ellers dekker jeg jo Kahn flervariabel analyse ganske godt. Er jo Grahm fra 3Blue1Brown som står bak mange av videoene.

https://www.khanacademy.org/math/multivariable-calculus

Re: Tips til bøker?

Innlegg crov » 04/11-2019 17:14

kan anbefale christian berg's "complex analysis" som har definisjoner for en god del innen kompleks analyse, sammen med oppgaver til hvert tema. direkte lenke: http://web.math.ku.dk/noter/filer/koman-12.pdf

Tips til bøker?

Innlegg Frævik » 04/11-2019 16:42

Hei. Jeg går videregående og tar for øyeblikket R1. Det er lite utfordrende, og jeg bruker derfor en del tid på å se på mer avanserte tema, og har nylig kommet over kompleks analyse, flervariable funksjoner osv. Lærerne på videregående kan imidlertid ikke undervise i dette, og det er derfor vanskelig å få utfyllende informasjon - å søke på internett fører ofte til at jeg mangler fundamental kunnskap for å gå videre med det jeg lærer.
Er det noen som vet om noen bøker som tar for seg dette? Har allerede Kalkulus (Tom Lindstrøm), men den dekker bare temaene jeg har nevnt svært kort (selv om mye der er interresant også).

Takk.

Topp