Løsning på geogebra Skriv et svar


Dette spørsmålet er en metode for identifisering og hindring av automatiserte innsendinger.
Smil
:D :) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode er
[img] er
[flash] er AV
[url] er
Smil er
Emne
   

Utvid visningen Emne: Løsning på geogebra

Re: Løsning på geogebra

Innlegg SveinR » 14/05-2020 10:41

carolineh87@spray.no skrev:Mvh
Mer optimistisk Geogebra bruker :)

Hehe, så bra! Bare hyggelig å kunne hjelpe :)

Re: Løsning på geogebra

Innlegg carolineh87@spray.no » 14/05-2020 10:22

Tusen takk for tipset, var en veldig lett og forståelig presentasjon der.

Mvh
Mer optimistisk Geogebra bruker :)

Re: Løsning på geogebra

Innlegg SveinR » 13/05-2020 10:11

carolineh87@spray.no skrev: Har du noen forslag på gode brukermanualer til GeoGebra? Jeg syns deres egen manual er veldig lite brukervennlig.
Siden jeg tar faget som privatist så har jeg aldri vært borti geogebra før, og er det ikke nok og lære seg et nytt fag, så må jeg tillegg lære meg et dataprogram som jeg aldri har vært borti før. Kan tære litt på tålmodigheten kan du si.

Hei, Aschehoug-forlaget har noen veiledninger her, én kort-versjon og én mer utfyllende:
https://www.lokus.no/open/matematikk_r1/Toppmeny/GeoGebra

Re: Løsning på geogebra

Innlegg carolineh87@spray.no » 13/05-2020 10:01

Hei!

Tusen takk for hjelpen, det var kommandoen abs! Det gjor min dag, fikk virkelig motivasjonen tilbake etter en dag i går med mye motgang. Brukte timesvis på å prøve og finne ut av det på egenhånd uten hell. Takk for linken til dine løsningsforslag på eksamensoppgaven, skal sjekke den ut i dag når jeg fortsetter og forberede meg. Er i underkant av en uke igjen til eksamen nå. Har du noen forslag på gode brukermanualer til GeoGebra? Jeg syns deres egen manual er veldig lite brukervennlig.
Siden jeg tar faget som privatist så har jeg aldri vært borti geogebra før, og er det ikke nok og lære seg et nytt fag, så må jeg tillegg lære meg et dataprogram som jeg aldri har vært borti før. Kan tære litt på tålmodigheten kan du si.

Takk for tipset om bilde som vedlegg, skal prøve på det ved neste anledning for å gjøre det lettere for folk å svare. :)

Mvh
Frustrert GeoGebra bruker :)

Re: Løsning på geogebra

Innlegg SveinR » 12/05-2020 18:35

Du kan laste opp bilde som vedlegg her. Fint om du laster opp hva du forsøker så kan vi se hva som ikke fungerer. Det er kanskje det å finne absoluttverditegnene rundt $v(0)$ du lurer på, for å få $|v(0)|$ ? Dette tegnet er normalt helt til venstre på tastaturet, ved siden av tallet $1$. For et standard norsk tastaturoppsett. Har du en Mac er tasten et annet sted, så da må du lete frem hvordan du finner tegnet.
Men: Du behøver ikke bruke tegnene, du kan også bruke abs-kommandoen i CAS, og skrive: $abs(v(0))$, det gir også absoluttverdien/lengden av vektoren.

Sånn ellers så finner du flere løsningsforslag til denne eksamen her. Dette er mitt løsningsforslag, kanskje litt andre fremgangsmåter der: https://matematikk.net/matteprat/download/file.php?id=2425

Løsning på geogebra

Innlegg carolineh87@spray.no » 12/05-2020 17:17

Sitter og prøve og løse eksamensoppgaver.

Sitter stuck med oppgave 1 i R1 del 2 fra våren 2019.

Har funnet dette løsningsforslaget på NDLA, men får ikke til kommandoen på linje tre. Hva skal jeg skrive inn i de ulike linjene for å få dette til å gå opp?

Det står jo ikke noen fremgangsmåte i NDLA sin løsning, så har bare måtte prøve meg frem, og har fått godkjent av Geogebra frem til linje 2, men vil ikke godta linje tre kommandoen. Så da er jo hele greia håpløst, og kan likegodt regne det ut for hånd.


Siden ikke er mulig og lime inn bilde her har jeg en lenke til de som er intressert.

https://ndla.no/subjects/subject:32/top ... e:1:192886

Takk for hjelpen, frustrer Geogebra bruker.

Topp