Liten varmekapasitet er visstnok en viktig egenskap ved en termos. Hvorfor det?
Når vi fyller varm solbærsaft i en kald termos, vil vi at saften skal være varm etterpå også. Det er lurt å varme opp termosen før den varme solbærsaften skal fylles i. Hvorfor?
Varmemåler
Moderatorer: Aleks855, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa, DennisChristensen, Emilga
Det er jo fint med liten varmekapasitet slik at lite av varmen går fra saften over til termosen. Hvis termosen hadde blitt mye varmet opp, måtte den jo nødvendigvis ha fått varmeenergi fra vannet, som da har blitt kaldere.
2)
Destod varmere termosen er, destod mindre varmeenergi fra saften til termosen.
Dette kan du også fint illustrere med noen av lovene du lærer i termodynaikk-kapitellet.
2)
Destod varmere termosen er, destod mindre varmeenergi fra saften til termosen.
Dette kan du også fint illustrere med noen av lovene du lærer i termodynaikk-kapitellet.