samfunnsfag spørsmål

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk for videregående skole og oppover på høyskolenivå. Alle som føler trangen er velkommen til å svare.

samfunnsfag spørsmål

Innlegg geir7222 » 23/10-2019 06:39

Hva er egentlig forskjellen på Balansebudsjett og resultatbudsjett? har litt vanskelig med å skille de fra hverandre. om dere har et eksempel ville det også hjulpet veldig :)
geir7222 offline

Re: samfunnsfag spørsmål

Innlegg Kristian Saug » 23/10-2019 09:24

Hei,

Balanse er en oversikt over eiendeler på den ene siden samt egenkapital og gjeld på den andre siden. Dvs bedriftens eiendeler er finansiert ved gjeld og egenkapital. Akkurat som et hus vanligvis er finansiert med gjeld og egenkapital. Desto større andel egenkapital en bedrift har, desto større likviditet. Et balansebudsjett er en målplan på hvordan balansen skal se ut ved neste års utgang. Man kan selvfølgelig også ha mer kortsiktige balansebudsjett.

Regnskap er en oversikt over bedriftens inntekter, variable og faste kostnader, driftsresultat, finansielle kostnader og inntekter, resultat før skatt, skattekostnader og endelig resultat. Årsregnskap er pålagt årlig. Men bedrifter opererer som oftest også med kvartalregnskap. Om bedriften går i overskudd, gir det mulighet for aksjeutbytte til eierne samt styrking av egenkapitalen i balansen. Et regnskapbudsjett er en oversikt over tiltenkte inntekter og kostnader med følgende resultat fremover i tid.

Da ser du forskjellen på et balansebudsjett og et regnskapbudsjett!

Utfra en balanse og et regnskap kan man analysere en rekke ting. Alt fra dekningsgrad til omløpshastighet og likviditet, for å nevne bare noen begrep.
Kristian Saug offline

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Google [Bot], Google Adsense [Bot] og 49 gjester