Jeg vil bli flinkere i matematikk faget noen tips???

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk for videregående skole og oppover på høyskolenivå. Alle som føler trangen er velkommen til å svare.

Jeg vil bli flinkere i matematikk faget noen tips???

Innlegg Vilbliflinkereimatte » 15/11-2019 11:59

Hei, det er første gang jeg skriver i dette forumet men har vært her flere ganger for å gjøre noen eksamens oppgaver. Litt om meg: Jeg har alltid hatet matematikk siden barneskolen og ikke orket å jobbe med det, heller hadde jeg ikke så flinke matte lærere føler jeg. Jeg gruet meg alltid til matte timene og fikk ikke gjort så mye, fordi jeg var alltid redd for å få feil og spørre om hjelp. Etter hvert ble det så mye å gjøre at jeg gadd ikke fordi jeg følte ikke det var noe mening, siden jeg gjorde alltid så dårlig I faget. Men jeg trenger virkelig å bestå matematikk hvis jeg skal ta høyere utdanning. Jeg har tvunget meg selv til å gjøre oppgaver og prøver å forbedre meg selv i faget. Er det noen som har slitt og blitt bedre? Tips? Trenger motivasjon. :D

Mvh
En som prøver å bli bedre i matematikk.
Vilbliflinkereimatte offline

Re: Jeg vil bli flinkere i matematikk faget noen tips???

Innlegg Nebuchadnezzar » 15/11-2019 14:43

Du må bare godta at det er vanlig å ikke få til matteoppgaver. Selv har jeg sittet med matteoppgaver jeg ikke har fått til i flere uker på universitetet når jeg skrev masteren min i matematikk. Forskere, studenter, og elever ingen får bare til matematikk. Veldig få hvertfall. Det er ikke bare helt naturlig å ikke få til matematikkoppgaver, men og nødvendig. Man må stange hodet i veggen før ting løsner, og prøve å løse oppgaven på mange ulike måter før det går opp.

Altså bør du ikke være flau av å stille dumme spørsmål, læreren er der for å hjelpe deg, uavhengig av hvilket nivå du ligger på. Dessverre er det ikke noen magisk medisin en kan drikke for å bli god i matematikk. Det eneste jeg vet hjelper er å regne oppgaver til en spyr, også må en regne flere oppgaver. En må regne til det sitter i blodet, og til blyanten blir en forlengelse av armen din.

I tillegg kan det hjelpe å se videoer som Aleks på forumet har laget (https://udl.no/), ellers så har Khan og mange gode videoer (https://www.khanacademy.org/math/algebra).
Men vær litt varsom. Å dra på en utrolig bra konsert kan gi deg en god følelse, men gjør det deg ikke nødvendigvis til en bedre musikker. Helt tilsvarende så kan det å høre på en svært dyktig lærer, eller se en svært engasjerende matematikkvideo gi deg en god følelse (jeg tror jeg forstår det nå) men det krever mye trening på egenhånd før man kan sette ut i praksis selv; det en har sett andre fremmføre.
"Å vite hva man ikke vet er og en slags allvitenhet" - Piet Hein
https://s.ntnu.no/Integralkokeboken
Lektor - Matematikk, Fysikk og Informatikk
Nebuchadnezzar offline
Fibonacci
Fibonacci
Brukerens avatar
Innlegg: 5623
Registrert: 24/05-2009 13:16
Bosted: NTNU

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 121 gjester