Eksamen i 1P-Y

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk for videregående skole og oppover på høyskolenivå. Alle som føler trangen er velkommen til å svare.

Eksamen i 1P-Y

Innlegg magnek » 22/11-2019 23:22

Er det noen som vet når og hvor jeg kan finne løsningsforslag for onsdagens 1P-Y eksamen? :D
magnek offline
Fibonacci
Fibonacci
Innlegg: 3
Registrert: 22/11-2019 23:12

Re: Eksamen i 1P-Y

Innlegg Kristian Saug » 23/11-2019 09:47

Hei,

Om du har bilder av eksamensettet eller en fil du kan legge ut, kan jeg lage et løsningsforslag.
Kristian Saug offline
Cauchy
Cauchy
Innlegg: 247
Registrert: 11/11-2019 18:23

Re: Eksamen i 1P-Y

Innlegg magnek » 25/11-2019 13:20

Jeg har dessverre ingen ting. Har etterspurt oppgaven hos udir.no De legger den ikke ut før etter 2 uker etter eksamen....
magnek offline
Fibonacci
Fibonacci
Innlegg: 3
Registrert: 22/11-2019 23:12

Re: Eksamen i 1P-Y

Innlegg Kristian Saug » 25/11-2019 15:00

Jeg kan se på den når den legges ut. Si gjerne fra når det har skjedd, for jeg følger ikke med på det hele tiden.
Kristian Saug offline
Cauchy
Cauchy
Innlegg: 247
Registrert: 11/11-2019 18:23


Re: Eksamen i 1P-Y

Innlegg Aleks855 » 25/11-2019 17:16

Del 1:

1a) $10.1m + 16.9m = 27m$



1b) $180000t \cdot \frac23 = 120000t$



1c) 12. oktober til 18. oktober utgjør 6 dager. 18:29 til 23:28 utgjør 4 timer og 59 minutter. La oss avrunde det til 5 timer, og trekke fra et minutt på slutten.

$6 \cdot 24t + 5t = 149t$. Trekker fra et minutt, så det blir 148t 59min.



2a) Arealet $A = 6 \cdot 6 = 36$. Omkretsen $O = 4\cdot6 = 24$.



2b) Arealet $A = \frac12 gh = \frac12 \cdot 8 \cdot 6 = \frac12 \cdot 48 = 24$.

Hypotenusen $H = \sqrt{8^2 + 6^2} = \sqrt{64 + 36} = \sqrt{100} = 10$.

Omkretsen $O = 10 + 8 + 6 = 24$.



3a) $2 + 18 - 0.5 = 20 - 0.5 = 19.5$



3b) $3 - 2x - 4 = -2x - 1 = -(2x+1)$



4a) Ser av grafen at lønna blir $1600$ der antall timer er $10$. Altså 10 timer for å få 1600kr i lønn.



4b) Hvis hun får 1600kr for 10 timer, så ganger vi dette med 8. Da ser vi at hun får $1600kr \cdot 8 = 12800kr$ for $10t \cdot 8 = 80t$.



4c) Andelen hun får utbetalt er $\frac{12000}{16000} = \frac{12}{16} = \frac{3}{4} = 0.75 = 75\%$. Skattetrekket utgjør altså $25\%$.



5a) 19 er tilsynelatende totalt antall nøtter spist over de tre dagene.



5b) Trekker sammen venstre side. $2x + x + x+3 = 4x+3$

Likningen er altså $4x+3 = 19 \quad\Rightarrow\quad 4x = 16 \quad\Rightarrow\quad x=4$.

Hvis vi antar at hvert ledd i venstre side er én av de tre dagene, får vi på dag én, $2x = 2(4) = 8$ nøtter. På dag to, $x = 4$ nøtter. På dag tre, $x+3 = 4+3 = 7$ nøtter.



6a) Per vei: $30 \cdot 200kr + 2 \cdot 400kr = 6000kr + 800kr = 6800kr$. Tur-retur, $6800kr \cdot 2 = 13600kr$.



6b) $500kr \cdot 1.2 = 600kr$



6c) $195km \cdot \frac83 = 520km$



Forbehold om slurvefeil. Laget i all hast :)

Satser på at noen andre dekker del 2. Jeg har ikke installert Geogebra på denne laptopen.
Bilde
Aleks855 offline
Rasch
Rasch
Innlegg: 5956
Registrert: 19/03-2011 15:19
Bosted: Trondheim

Re: Eksamen i 1P-Y

Innlegg magnek » 26/11-2019 12:53

Kristian Saug skrev:Jeg kan se på den når den legges ut. Si gjerne fra når det har skjedd, for jeg følger ikke med på det hele tiden.



Den ligger i lenken under her:)

Hvis dette er riktig løsning på del 1 så trenger jeg bare for del 2 (oppgave 7-15)

Magne
magnek offline
Fibonacci
Fibonacci
Innlegg: 3
Registrert: 22/11-2019 23:12

Re: Eksamen i 1P-Y, løsningsforslag

Innlegg Kristian Saug » 26/11-2019 13:57

Hei,

Vedlagt er løsningsforslag på 1PY, del 2. Høst 2019.
Vedlegg
1PY del 2.odt
LF 1PY, del 2, høst 2019
(69.46 KiB) 24 ganger
Kristian Saug offline
Cauchy
Cauchy
Innlegg: 247
Registrert: 11/11-2019 18:23

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: MSN [Bot] og 32 gjester