Hei.
Prøver å forstå forskjellen mellom svake og sterke syrer og baser. Hvorfor vil ikke svake syrer protolysere 100% i vann? Har det med elektronnegativitet å gjøre? Hvorfor er HCl en sterk syre i forhold til HF som er en svak syre? Både Flour og Klor har høy elektronnegavitet. Når jeg ser på molekylene ut i fra periodesystemet så gir det ikke mening.
kjemi 2 - sterke og svake syrer og baser
Moderatorer: Aleks855, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa, DennisChristensen, Emilga
Jeg er ingen kjemiker, så dette blir et skudd i blinde, men denne artikkelen sier at både elektronnegativiteten og størrelsen til atomene påvirker en syres styrke.
Denne artikkelen sier at:
Denne artikkelen sier at:
Sjekk også dette svaret.The acidity of the series of hydrohalic acids, HF, HCl, HBr and HI increases from HF through HI, a fact that seems counterintuitive given that fluorine is the most electronegative -- and iodine the least -- of the four halides. Several factors come into play including heat of formation of the hydrohalides (ΔHfo), bond dissociation energy (BDE), electron affinity (EA) and heat of hydration.