hjelp til kjemi oppgåve termokjemi

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk på høyskolenivå. Alle som har kunnskapen er velkommen med et svar. Men, ikke forvent at admin i matematikk.net er spesielt aktive her.

hjelp til kjemi oppgåve termokjemi

Innlegg fysikalsk kjemi » 05/09-2018 22:35

hei, jeg sliter utolig mye med dette oppgåven her, kan noen hjelpe meg med dette oppgåven, setter utolig stort pris på det. og tusen takk om noen kan det!

På laboratoriet skal du bestemme varmekapasiteten til vann og heksan ved å måle tiden det tar å varme opp 250 mL av henholdsvis vann og heksan fra 22 til 50 0C ved hjelp av en bunsenbrenner. Forsøket foregår i et begerglass som er åpent til atmosfæren, altså ved konstant trykk = 1 atm. Du vet at brenneren leverer rundt 1 kW (= 1kJs-1), og at rundt 40% av denne energien er tilgjengelig for oppvarming av væsken. Resten av energien tapes til omgivelsene (laboratoriet). Du måler at det tar 1 minutt og 20 sekunder å varme opp vannet, og 30 sekunder å varme opp heksan. Basert på dette; hva er den molare varmekapasiteten ved konstant trykk, Cp,m (JK-1mol-1)for de to væskene?
fysikalsk kjemi offline

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 19 gjester