Ta opp realfag gjennom nettstudier

Det er god trening å prate matematikk. Her er det fritt fram for alle. Obs: Ikke spør om hjelp til oppgaver i dette underforumet.

Ta opp realfag gjennom nettstudier

Innlegg Larsinj » 17/04-2020 13:26

Hei!

Øsnker å komme meg inn på ingeniørstudie til neste år, men mangler realfag (R2 og Fysikk1). Hadde R1 på videregående, men var så skolelei at jeg ikke fullførte R2 og fysikk. Angrer på dette nå. Noen her som har erfaring med å ta opp fag gjennom nettstudier, er dette overkommelig? Syntes ikke R1 var noe spesielt vanskelig på videregående, men er en del år siden nå da jeg er blitt 27år :lol:
Larsinj offline

Re: Ta opp realfag gjennom nettstudier

Innlegg Aleks855 » 17/04-2020 14:37

Har du undersøkt om skolen du vil gå på har et forkurs for ingeniørfag?

Jeg mangla også en del fag da jeg starta på høyskolen, så jeg tok et forkurs som dekker opp det man mangler. Vesentlig billigere enn å gå privatskoleveien hvertfall. Og du kvalifiserer til studielån mens du går forkurs.

Eksempel: https://www.ntnu.no/studier/ftforkurs
Bilde
Aleks855 offline
Rasch
Rasch
Innlegg: 6568
Registrert: 19/03-2011 15:19
Bosted: Trondheim

Re: Ta opp realfag gjennom nettstudier

Innlegg turbobjørn » 25/04-2020 08:01

Larsinj skrev:

Hei!

Kan dele litt erfaring her. Jeg har tatt opp fag som privatist for å oppfylle 23/5 regelen og har dermed tatt norsk, historie, naturfag, 1T, R1, R2 og fysikk 1 samt at jeg tar kjemi 1 i tillegg. Alle, utenom mattefagene, har jeg tatt på https://www.askprivatist.no/. Mattefagene har jeg tatt ved å se Lektor Thue sine videoer (https://campus.inkrement.no/), så for matten kan jeg ikke si så mye om om ASK, men for alle de andre fagene er jeg veldig fornøyd. Det er gode undervisningsvideoer som dekker pensum og man får så mye hjelp man bare vil (et eget fagforum hvor man kan stille spørsmål). I tillegg koster ett fag 3100-, altså langt i fra prisene man finner på privatistskoler.
Ask har en ordning hvor man kan prøve to fag gratis i 24 timer, men et tips er at dersom du melder deg opp til fag og betaler for en måned, kan du prøve det i 14 dager og hvis du ikke er fornøyd bruke angreretten og få pengene igjen.

Nå høres det ut som at det i hvertfall ikke blir studie til høsten for deg og hvis du ikke har søkt forkurs er det kanskje for sent(?). Evt. kan du finne et realfagskurs som vanligvis går over et semester, f.eks. https://www.ntnu.no/studier/ftrealfag. Merk at dette har søknadsfrist 15. oktober.
Et stjernetips er da å begynne å jobbe med matte/fysikk allerede nå ved å bruke campus inkrement evt. melde deg opp til ASK. Melder du deg opp til ASK i dag får du forresten starte på undervisningen i dag, selv om du kun betaler for høstsemesteret.

Som Aleks sier er forkurs et veldig godt alternativ. Ser for meg at det kanskje kan være greiest for da kan du få hjelp "in person" som har mye å si. Det er tøft å sitte helt alene med R1/R2/FY1, dog mulig.

Ønsker deg lykke til! :)

PS! Aleks har også laget https://udl.no/ som jeg har brukt til å supplere Lektor Thue med og er helt supert. Jeg valgte å følge Lektor Thue sitt opplegg ettersom det er skreddersydd Sinus (matteboken jeg har brukt).
turbobjørn offline
Noether
Noether
Innlegg: 43
Registrert: 11/12-2017 19:28

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester