Side 1 av 13

Hva kan vi gjøre bedre?

InnleggSkrevet: 23/04-2004 19:18
administrator
Hei alle sammen ( mindre enn 500)!!

Vi lurer litt på hva vi kan gjøre i fremtiden for å øke aktiviteten og interessen for sidene våre......

La oss ta et literegnestykke::::

I følge statistisk sentralbyrå (SSB) finnes det ca. 50.000 elever på hvert trinn. Det betyr at vi har ca. 150.000 elever på ungdomsskolen og ca. 100.000 på videregående som burde ha interesse og nytte av disse siden.

For tiden ser det ut som om ungdomsskoleelever er fullstendig fraværende. Er det fordi;
de ikke har tilgang på PC*er,
finner sidene totalt unyttige, eller
at de kan alt fra før og ikke har et behov...

Et lite regnestykke:

Det finnes minst 250.000 aktuelle brukere. Vår erfaring er at en bruker på sidene våre er innom 6 - 10 sider hver gang...

Det gir over 2.000.000 sideoppslag daglig, dersom sidene ble benyttet av alle....

Vi har ca. 5000 sideoppslag daglig og ca 300- 700 unike brukere.....

Det betyr at det er rom for bedring.....

Det er grunn til å tro at brukerne våre er de samme fra dag til dag...
Det betyr at vi tiltrekker oss få nye, og det bekymrer oss!

Hva skal vi gjøre?

Vi trenger hjelp fra der..

Nå er det mulig at de fleste av dere som er på sidene våre daglig liker matematikk. I så måte er dere ikke et representativt utvalg (statistikk)..
Hva bør vi gjøre for å øke interessen blant bredden?
Konkurranser?
Mer leksikon?
Bedre forum, hvordan?


Noe som bør endres?

Vi er åpne for alle typer forslag og alle typer kritikk.

MVH
Kenneth Marthinsen

tanker

InnleggSkrevet: 24/04-2004 09:40
kepler
For å få meir besøk kan De lage eit diskusjonsforum for data, teknologi og vitenskap. Og gjerne eit der ein også får lov å diskutere tøv og fjas.

Mattespel med lav inngangsterskel trur eg vil fungere. ( ganging, deling, pluss, minus, osv.)

Og quis med spørsmål som kva betyr kvotient, siffer, binominalkoeffisient osv.

Men, samtidig er det viktig å ta vare på sida slik som den er? Stilrein og lekker. Kanskje her er eit dilemma.

InnleggSkrevet: 27/04-2004 14:25
oro2
Jeg vet ikke om det gjøre noe aktivt for å markedsføre disse sidene, ellers kunne jo det være en idé. Det er sikkert mange som aldri har hørt om disse sidene som ville benyttet seg av tilbudet hvis de visste om det.

Sidene får forresten veldig høy plassering ved søk på google, det er jo positivt.

InnleggSkrevet: 12/05-2004 01:45
sletvik
Tror kanskje at å sørge for at siden kommer forholdsvis høyt oppe på mange søkemotorer vil ha noe å si, uten at jeg vet hvordan dette kan oppnås. Jeg fant denne siden ved en ren tilfeldighet. Nærmest snublet over den...

Jeg vil si det er et ganske lite mindretall av oss "stamgjester" som er her daglig, og medlemslisten består av mange som bare registrerer seg for å skrive et innlegg, og deretter aldri bruker forumet igjen. Jeg ser ingen grunn til å ikke bruke forumet når en først vet at det finnes og en har ting en lurer på innen matte, så jeg tror hovedsakelig det dreier seg om å få web-adressen ut til folket.

Vi som er her daglig er vel av typen som kan regne matte også når skolen ikke ber om det, og jeg tror ærlig talt ikke det finnes mange slike, men det er jo fortsatt ingen grunn til ikke å bruke forumet. Det er jo én av ulempene med skolegang; at man må lære ting selv om man ikke intereserer seg for dem, derfor kan jo dette stedet hjelpe dem med det, selv om mange vil ansé matte som et unødvendig onde. 8)

InnleggSkrevet: 15/05-2004 21:48
Vimsen
Jeg fant siden i dag, jeg. Helt tilfeldig, ante ikke at den fantes. Jeg tror at flere ville brukt siden om det var lettere å finne frem på siden. Ikke at det er vanskelig, men siden du klager på mangel av ungdomsskoleelever, vil jeg påstå at jo lettere det er å finne frem, jo flere kommer. En elev i ungdommskolen har alltid dårlig tid.

Men jeg må si jeg fikk meg en gledelig overraskelse her, ja.Likte ideen med forum for totalt unyttige diskusjoner, og den med spill.

InnleggSkrevet: 19/05-2004 16:52
tersvenn
Det er vel slik at for å bli kjent så må man fortelle om seg selv, og da er vel markedsføring en måte å gjøre det på. Går man til det skrittet så er det nesten et "must" og kunne ha en gulrot og lokke med i en eller annen form.
Markedsføring er på ingen måte mitt felt, men antar at det kunne gi gode resultater ved å presentere seg for skolene rundt om i landet. Web basert læring har jo vært i sterk vekst de siste årene og skolene ligger visstnok ikke etter i så måte.

Ta en titt her:
http://www.siu.no/adresser.nsf/Adresser/

InnleggSkrevet: 21/05-2004 08:02
LGO
Det å markedsføre seg til skolene, er nok ingen dum idè. Av de skolene det hadde vært en fordel å prioritere, så står kanskje lærerhøgskolene høyt? Dersom lærerstudenter kjenner til disse sidene, så vil de også kunne ta med seg dette ut til de skolene de begynner å jobbe ved. Siden det ikke finnes uoverkommelige mange lærerskoler, så burde det vel også være mulig å få til. Jeg skal se om jeg får ordnet en link på sidene til matematikkseksjonen her ved HIVE, men jeg tror jeg må vente til eksamenene er laget og gitt.

MVH
Linda

InnleggSkrevet: 21/05-2004 08:48
Gjest
Jeg har funnet sidene her ved å søke på nettet, så den som søker etter slike sider der vil nok finne frem. Det jeg har mest problem med er å komme igang da det ligger en terskel her. Hvordan få satt inn rottegn fex. (En føler seg som et mehe som ikke forstår den minste ting) Finnes det en beskrivelse av hvordan man kan bruke sidene eller hadde dette vært en ide? :oops:

InnleggSkrevet: 21/05-2004 08:54
administrator
Hei!
Tusen takk for tilbakemeldingene. Det er notert og markedsføringen vil bli bedre.

Hva med sidene og selve innholdet? Noe dere savner, eller noe dere synes er overflødig???

Vi satser på å begynne med en konkuranse i en eller annen form i løpet av året.

Ny design kommer også! (ingen revolusjon)

(Til deg som lurte på rottegn; sjekk knappene øverst i dialogboksen, den du skriver teksten inn i. Rottegnet er på andre linje, nest sist.)

MVH
KM

InnleggSkrevet: 21/05-2004 09:45
oro2
Gjest skrev:Hvordan få satt inn rottegn fex. (En føler seg som et mehe som ikke forstår den minste ting) Finnes det en beskrivelse av hvordan man kan bruke sidene eller hadde dette vært en ide? :oops:
Det er beskrevet litt i et tidligere tema. Er bare å prøve seg litt frem, og husk at du som registrert bruker kan endre innlegget ditt i tilfelle det skulle bli feil første gangen.

Generell teknisk help om forumet finner du her, men dette er skrevet generelt for phpBB-forum, og ikke spesielt for dette forumet.
Hadde kanskje vært en ide å lage en sticky med hjelp/tips/råd som ikke står i FAQ'en.. i såfall kunne jeg vært behjelpelig.

InnleggSkrevet: 22/05-2004 17:55
Abeline
Fin side, men det kunne gjerne vært mer for ordentlige mattenerder her også. Jeg vet det er få av oss, men vi har ingen steder å leke. Hehe... Når dere er ferdige med de ordinære oppslagsorda i leksikonet, kunne dere kanskje prøve å få inn ting som "Herons formel", "Cauchy-Schwarz-ulikheten", homotetier, konkurrens osv..? Dårlig med sider som tar for seg slike ting (en har jo f.eks. www.mathworld.wolfram.com, men den er på engelsk).

InnleggSkrevet: 24/05-2004 15:52
poi
Få mange sider til å lenke til www.matematikk.net. Det vil hjelpe både for antallet besøkende/folk som får vite om siden og for plasseringen på søkemotorer, spesielt på Google.

forslag til lenke:
Kode: Merk alt
<a href="http://www.matematikk.net" title="matematikk">www.matematikk.net</a>

InnleggSkrevet: 24/05-2004 16:12
poi
det hadde vært bedre hvis dere kunne laget siden uten frames

InnleggSkrevet: 24/05-2004 17:18
administrator
:)

Det kommer med ny design (altså ingen frames)
KM

InnleggSkrevet: 27/05-2004 13:03
Glenn
Det er jammen ikke mye dere kan gjøre bedere på dette forumet!! Det stinker rett å slett!! Herregud! Dere prater om matte og linjaler og sånn! Tenk litt over det!! kanskje ikke så rart dere har ferrre enn 500 medlemmer!!!