Tips til bøker?

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk på høyskolenivå. Alle som har kunnskapen er velkommen med et svar. Men, ikke forvent at admin i matematikk.net er spesielt aktive her.

Moderatorer: Vektormannen, espen180, Aleks855, Solar Plexsus, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa

Svar
Frævik
Noether
Noether
Innlegg: 39
Registrert: 06/01-2019 20:55

Hei. Jeg går videregående og tar for øyeblikket R1. Det er lite utfordrende, og jeg bruker derfor en del tid på å se på mer avanserte tema, og har nylig kommet over kompleks analyse, flervariable funksjoner osv. Lærerne på videregående kan imidlertid ikke undervise i dette, og det er derfor vanskelig å få utfyllende informasjon - å søke på internett fører ofte til at jeg mangler fundamental kunnskap for å gå videre med det jeg lærer.
Er det noen som vet om noen bøker som tar for seg dette? Har allerede Kalkulus (Tom Lindstrøm), men den dekker bare temaene jeg har nevnt svært kort (selv om mye der er interresant også).

Takk.
Sist redigert av Frævik den 04/11-2019 17:24, redigert 1 gang totalt.
crov
Noether
Noether
Innlegg: 37
Registrert: 27/05-2018 00:41

kan anbefale christian berg's "complex analysis" som har definisjoner for en god del innen kompleks analyse, sammen med oppgaver til hvert tema. direkte lenke: http://web.math.ku.dk/noter/filer/koman-12.pdf
Nebuchadnezzar
Fibonacci
Fibonacci
Innlegg: 5648
Registrert: 24/05-2009 14:16
Sted: NTNU

Jeg var veldig glad i Gamelin, Complex Analysis. Ganske lettlest og fokuserte mye på det regnetekniske. Kan sikkert være greit i starten. Ellers er jo Ahlfors / Rudin en klassiker men da skal en helst ha 3+ år på universitetet bak seg + en vellfylt matematisk pondus :p

Ellers dekker jeg jo Kahn flervariabel analyse ganske godt. Er jo Grahm fra 3Blue1Brown som står bak mange av videoene.

https://www.khanacademy.org/math/multivariable-calculus
"Å vite hva man ikke vet er og en slags allvitenhet" - Piet Hein
https://s.ntnu.no/Integralkokeboken
Lektor - Matematikk, Fysikk og Informatikk
Frævik
Noether
Noether
Innlegg: 39
Registrert: 06/01-2019 20:55

Takk for svarene. Da tror jeg nok at jeg etterhvert går for Ahlfors - om det blir for vanskelig i år har jeg den jo også senere. Kanskje forstår jeg noe til neste år? Ser også at det meste finnes på khanacademy, takk for tipset!
Svar