fysikkoppgave

Her kan du stille spørsmål vedrørende matematikken som anvendes i fysikk, kjemi, økonomi osv. Alle som har kunnskapen er velkommen med et svar.

fysikkoppgave

Innlegg Gjest » 06/02-2019 23:23

Lurer på en fysikkoppgave. Hvor mange ting må man anta her? Hvis båten er er et hangarskip og at fuglen er en spurv, vil båten bli presset ned i det hele tatt, i så fall hvorfor er ikke D riktig?

En fugl sitter på en båt som flyter på en innsjø. Plutselig letter fuglen. Hva er riktig?
Vannivået i sjøen etter at båten har kommet til ro
A. stiger.
B. forblir uforandret.
C. synker.
D. Det er for lite informasjon tilgjengelig til at oppgaven kan besvares.


Fasit
Fuglen presser båten litt ned i vannet. Det gjør at noe vann presses til side og vannet
stiger litt. Når fuglen letter stiger båten litt opp, og vannet synker litt. C
Gjest offline

Re: fysikkoppgave

Innlegg Gjest » 06/02-2019 23:40

Så lenge fuglen har en masse større enn 0 og båten har en absolutt masse vil båten presses ned. Riktignok vil den presses ned veldig lite, men den vil fremdeles presses ned. Du trenger ikke vite noe om båten eller fuglen sin masse for å svare på denne oppgaven. Om båten hadde vært på størrelse med Afrika og du la et sandkorn på den ville du fortsatt hatt samme effekt.

Et lite tips er at svaralternativ som "for lite informasjon" nesten aldri er riktig på multiple choice. Jeg kan faktisk ikke huske en eneste gang at det har vært riktig gjennom alle mine år med skolegang.
Gjest offline

Re: fysikkoppgave

Innlegg Gjest » 06/02-2019 23:46

Gjest skrev:Så lenge fuglen har en masse større enn 0 og båten har en absolutt masse vil båten presses ned. Riktignok vil den presses ned veldig lite, men den vil fremdeles presses ned. Du trenger ikke vite noe om båten eller fuglen sin masse for å svare på denne oppgaven. Om båten hadde vært på størrelse med Afrika og du la et sandkorn på den ville du fortsatt hatt samme effekt.

Et lite tips er at svaralternativ som "for lite informasjon" nesten aldri er riktig på multiple choice. Jeg kan faktisk ikke huske en eneste gang at det har vært riktig gjennom alle mine år med skolegang.ja det gir mening i teorien, men ikke i praksis
Gjest offline

Re: fysikkoppgave

Innlegg Gjest » 07/02-2019 11:06

Hvorfor gir det ikke mening i praksis? Bare fordi endringen er liten og at man ikke kan se den betyr det ikke at den ikke skjer.
Du kan godt si at endringen er neglisjerbar for alle praktiske formål, men dette er et teoretisk spørsmål. Det er ingen vits i å regne på dette, men det som definitivt ikke skjer er at vannet stiger. Samtidig er vi jo enige om at det skjer noe? Det at en fugl lander på et hangarskip må gjøre noe med vekten ellers betyr det jo at fuglen har 0 masse (som hadde vært ganske rart). Da er det eneste logiske alternativet at vannet må synke.
Gjest offline

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester