Hoppe fra P-matte til S-matte

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk for videregående skole og oppover på høyskolenivå. Alle som føler trangen er velkommen til å svare.

Hoppe fra P-matte til S-matte

Innlegg Vesare » 13/01-2021 20:56

Hei! Har sittet å jobbet med S1 i 4 dager nå og sliter ganske mye med stoffet. Tar opp faget som privatist for å kunne komme inn på lektor studiet. Har tidligere hatt 1 og 2P som jeg fikk henholdsvis 3 og 4 som privatist. Tenkte derfor å heller satse på en ståkarakter i S matte istedet for å prøve meg på 1P igjen. Jeg har da ca 4-5 måneder på meg til eksamen, er dette oppnålig eller kan det være et for stort hopp? Foreløpig har jeg blitt ferdig med halvparten av første kapittel, takket være samboeren min som er utrolig flink i matte. Men foreløpig føler jeg ikke at jeg forstår hva jeg driver med og heller bare følger instrukser. Slik jeg har forstått det så må jeg ha minimum 12/60 poeng på eksamen for å få en 2er. Førøvrig så er jeg er ganske god på Geogebra og tenker å skaffe mesteparten av poengene der.

Setter pris på alt av råd!
Vesare offline
Fibonacci
Fibonacci
Innlegg: 1
Registrert: 13/01-2021 20:37

Re: Hoppe fra P-matte til S-matte

Innlegg LektorNilsen » 14/01-2021 11:47

Vesare skrev:Hei! Har sittet å jobbet med S1 i 4 dager nå og sliter ganske mye med stoffet. Tar opp faget som privatist for å kunne komme inn på lektor studiet. Har tidligere hatt 1 og 2P som jeg fikk henholdsvis 3 og 4 som privatist. Tenkte derfor å heller satse på en ståkarakter i S matte istedet for å prøve meg på 1P igjen. Jeg har da ca 4-5 måneder på meg til eksamen, er dette oppnålig eller kan det være et for stort hopp? Foreløpig har jeg blitt ferdig med halvparten av første kapittel, takket være samboeren min som er utrolig flink i matte. Men foreløpig føler jeg ikke at jeg forstår hva jeg driver med og heller bare følger instrukser. Slik jeg har forstått det så må jeg ha minimum 12/60 poeng på eksamen for å få en 2er. Førøvrig så er jeg er ganske god på Geogebra og tenker å skaffe mesteparten av poengene der.

Setter pris på alt av råd!


Hvis du "bare" skal ha ståkarakter, som er utfordrende nok om du jobber for deg selv og ikke tar kurs, bør du så tidlig som mulig begynne å gjøre deg kjent med tidligere eksamener i faget. Det ligger ute mange gamle eksamenssett og løsningsforslag til disse her på matematikk.net. Du vil se at det er enkelte oppgavetyper som går igjen hver gang, så da vil det kunne hjelpe deg til å finne ut hvor du vil samle mest fokus.
NB! Dette er ikke nødvendigvis den beste metoden for å lære seg hele faget og tilegne seg god forståelse av innholdet, men er en mer kynisk tilnærming dersom målet kun er å bestå eksamen.
LektorNilsen offline
Ramanujan
Ramanujan
Innlegg: 273
Registrert: 02/06-2015 14:59

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Bing [Bot] og 102 gjester