Oppgaven er fra mattematikk 1P.
Oppg 231.
Du skal ha 8 personer til middag med lammesteik som hovedrett. Du beregner 150 g ferdig steik per person og regner med et steikesvin på 20 %. Hvor stor lammesteik må du kjøpe?
Hvordan skal du tenke her?
Prosent/vekstfaktor
Moderatorer: Aleks855, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa, DennisChristensen, Emilga
-
- Riemann
- Innlegg: 1686
- Registrert: 07/09-2007 19:12
- Sted: Trondheim
Finn ut hvor mye du må kjøpe for 8 pers...
Det er jo 8 stykker i selskapet, hver av dem skal ha 150gram lam...
Men så kommer det 20% svinn, altså ting som havner i søpla f.eks, oppå det totale innkjøpet. Poenget er at du må kjøpe inn mer lam enn hva du måtte kjøpe hvis du steker bra og får servert ut akkurat riktig mengde lam...
Blir litt vanskelig å forklare, siden gjør ikke oppgaven for deg...
Du går i butikken og kjøper ekstra, i oppgaven her er det 20% ekstra enn hva du trenger å servere... Tror du klarer denne nå
Det er jo 8 stykker i selskapet, hver av dem skal ha 150gram lam...
Men så kommer det 20% svinn, altså ting som havner i søpla f.eks, oppå det totale innkjøpet. Poenget er at du må kjøpe inn mer lam enn hva du måtte kjøpe hvis du steker bra og får servert ut akkurat riktig mengde lam...
Blir litt vanskelig å forklare, siden gjør ikke oppgaven for deg...
Du går i butikken og kjøper ekstra, i oppgaven her er det 20% ekstra enn hva du trenger å servere... Tror du klarer denne nå
Høgskolen i Sør-Trøndelag, Logistikkingeniør
Ingeniørmatematikk IV
Ingeniørmatematikk IV
-
- Fibonacci
- Innlegg: 5648
- Registrert: 24/05-2009 14:16
- Sted: NTNU
Tenk deg først at det ikke er noe svinn. 8 personer som hver trenger 150g kjøtt.
Så går 20% vekk i stekingen, som betyr at man må kjøpe inn 20 ekstra. Slik at alle for nokk mat...
Blir litt vanskelig å forklare.
Så går 20% vekk i stekingen, som betyr at man må kjøpe inn 20 ekstra. Slik at alle for nokk mat...
Blir litt vanskelig å forklare.