Hvor er alle folka?

Det er god trening å prate matematikk. Her er det fritt fram for alle. Obs: Ikke spør om hjelp til oppgaver i dette underforumet.

Moderatorer: Vektormannen, espen180, Aleks855, Solar Plexsus, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa

Svar
Oddis88
Jacobi
Jacobi
Innlegg: 320
Registrert: 04/02-2010 14:43
Sted: oslo

Jeg synes det blir mindre og mindre aktivitet på matematikk.net. Jeg snakker spesielt om Videregående forum.

Er det flere som merker tendenser som dette? er dette noe som går litt i "bølger" som alt annet?

Hilsen Oddis
kimjonas
Jacobi
Jacobi
Innlegg: 324
Registrert: 24/04-2007 15:53
Sted: Gjøvik

Er vel ikke å skjule at det kommer i bølger, da gjerne mange ønsker å få ekstra hjelp foran eventuelle heldagsprøver og eksamener :-)

Bilde

Bilde
FredrikM
Poincare
Poincare
Innlegg: 1367
Registrert: 28/08-2007 20:39
Sted: Oslo
Kontakt:

Interessante tall KimJonas! Her ser vi veldig klart at aktiviteten på forumet faller kraftig hver sommer, mens den er størst rett etter og rett før sommeren. At den er større rett etter sommeren er interessant, og har sikkert en psykologisk forklaring. (enten er man mye mer motivert ved skolestart, og henger på matteforum - eller så har man mer tid ved skolestart enn uti semesteret)
Cube - mathematical prethoughts | @MatematikkFakta
Med forbehold om tullete feil. (både her og ellers)
kimjonas
Jacobi
Jacobi
Innlegg: 324
Registrert: 24/04-2007 15:53
Sted: Gjøvik

hehe, ja.. Kanskje mange som tenker at det er viktig å få et godt førsteinntrykk hos læreren, og da er det bare en ting å gjøre ved skolestart da :D
Oddis88
Jacobi
Jacobi
Innlegg: 320
Registrert: 04/02-2010 14:43
Sted: oslo

Synes det er litt trist. Hadde jo vært til alles fordel at matematikk intressen gikk opp på et generelt nivå.

Jeg fronter ihvertfall Matematikk.net som det beste verktøyet til å lære matematikk!

Håper på en sterk framtid for forumet som en ressurs.

Oddis
Sievert
Dirichlet
Dirichlet
Innlegg: 178
Registrert: 01/11-2009 12:03

Oddis88 skrev:Synes det er litt trist. Hadde jo vært til alles fordel at matematikk intressen gikk opp på et generelt nivå.

Jeg fronter ihvertfall Matematikk.net som det beste verktøyet til å lære matematikk!

Håper på en sterk framtid for forumet som en ressurs.

Oddis
Ja, håper på flere aktive brukere i vgs-forumet. Man lærer utrolig mye av både å stille spørsmål og svare på spørsmål. I fjor var det hvertfall flere folk aktive :cry:.
administrator
Sjef
Sjef
Innlegg: 883
Registrert: 25/09-2002 21:23
Sted: Sarpsborg

Bruken av matematikk.net holder seg relativt konstant over lengre tidsperioder. Vi har ca 200.000 sideoppslag i måneden. Det er imidlertid riktig at det er svingninger. Fredager og lørdager er lavt besøkt. Det samme er alle skoleferier, med desidert bunn i Juli. Toppene er November og Mai, naturlig nok. Vi ser at skippertak er gjeldende og det liker vi dårlig. Jevn jobbing er å foretrekke, men vi styrer jo ikke brukernes arbeidsvaner...........

Det er riktig at vi har hatt en liten nedgang blant brukere i videregående skole. Samtidig har vi hatt en økning av brukere på universitet og høyskoler. Vi er fornøyde med den siste økningen, men vi er bekymret over nedgangen i videregående. Det må vi gjøre noe med. Vi holder på, men tar gjerne mot innspill for å gjøre sidene mere attraktive for ungdomsskolen og videregående. Noen forslag folkens?

Noe av problemet vårt er at vi kun driver på fritiden og har begrenset med tid til utvikling av sidene. Noen som har lyst til å hjelpe?

Vi kan garantere at matematikk.net skal bestå og at vi skal gjøre vårt beste for at sidene skal være attraktive for læring også i framtiden.
Mvh
Kenneth
lille-g
Pytagoras
Pytagoras
Innlegg: 7
Registrert: 24/05-2010 19:41

FredrikM skrev:Interessante tall KimJonas! Her ser vi veldig klart at aktiviteten på forumet faller kraftig hver sommer, mens den er størst rett etter og rett før sommeren. At den er større rett etter sommeren er interessant, og har sikkert en psykologisk forklaring. (enten er man mye mer motivert ved skolestart, og henger på matteforum - eller så har man mer tid ved skolestart enn uti semesteret)
Oppgangen i august måned ville det vel kanskje vært noe mer realistisk å tilegne fenomenet kontinuasjonseksamen litt av æren for ;)
Svar