1P/1T-eksamen

Her kan du stille spørsmål vedrørende problemer og oppgaver i matematikk for videregående skole og oppover på høyskolenivå. Alle som føler trangen er velkommen til å svare.

Moderatorer: Aleks855, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa, DennisChristensen, Emilga

Svar
strvnsky1

Lurer hovedsakelig på om det er noen her som har erfaring fra å ta enten 1P eller 1T som privatist? Hatte 1T i fjor, med rimelig middelmålige resultater, og ønsker derfor å få byttet ut dette, men lurer på om det er lettest å oppnå 6 på 1T/1P. (Har S1 nå og ligger an til 5-6). Tenkte først at 1P ville være lettest, men synes mange av oppgavene der er vannskelige,,, kanskje fordi det er noenlunde mer praktisk rettet enn S1, men det er kanskje lettere å lese seg opp på selv enn 1T?
Og er det noen som har tips til hvordan man kan få bedre forståelse for den type oppgaver som vanligvis kommer på del 2? Merker at det er den typen oppgaver som går igjen som en nedtrekker både på tentamen og prøver.
Dolandyret
Lagrange
Lagrange
Innlegg: 1264
Registrert: 04/10-2015 22:21

strvnsky1 skrev:Lurer hovedsakelig på om det er noen her som har erfaring fra å ta enten 1P eller 1T som privatist? Hatte 1T i fjor, med rimelig middelmålige resultater, og ønsker derfor å få byttet ut dette, men lurer på om det er lettest å oppnå 6 på 1T/1P. (Har S1 nå og ligger an til 5-6). Tenkte først at 1P ville være lettest, men synes mange av oppgavene der er vannskelige,,, kanskje fordi det er noenlunde mer praktisk rettet enn S1, men det er kanskje lettere å lese seg opp på selv enn 1T?
Og er det noen som har tips til hvordan man kan få bedre forståelse for den type oppgaver som vanligvis kommer på del 2? Merker at det er den typen oppgaver som går igjen som en nedtrekker både på tentamen og prøver.
Tok 1P eksamen på mandag som var for å forbedre 5'ern min i 1T fra førsteklasse. Jeg vil tørre og påstå at 1P er en del enklere enn 1T. 1P ser kanskje "vanskelig" ut ved første øyekast, men så fort du leser deg opp litt på økonomidelen av pensum så er du godt rustet. Du kan så godt som alt annet i pensum fra før av om du har hatt 1T og har S1 nå. Selvfølgelig kan du ta 1T, men da vil det bli en del mer repetisjon enn ved å ta 1P.

Hvilke oppgaver snakker du om? Del 2 oppgaver på 1P, 1T eller S1?
"I want to die peacefully in my sleep like my grandfather, not screaming in terror like his passengers."
LektorH
Cantor
Cantor
Innlegg: 102
Registrert: 28/05-2015 15:04

Begge fagene bør gå greit hvis du har kontroll på S1. 1P er stort sett enklere enn 1T, men i P må du ha kontroll på regneark og det er en del pensum som ikke finnes i S1. 1T har mer pensum, og et høyere nivå på det meste, men det er mer overlapping med S1. Hvis du gjør det bra i S1 så har du kontroll på det meste av pensumet i 1T også. Det er noen som gjøres litt annerledes i algebraen, statistikken har også et annet fokus, og 1T har trigonometri som ikke finnes i S1, men mye er likt.
Svar