Enkel logik

Her kan brukere av forum utfordre hverandre med morsomme oppgaver og nøtter man ønsker å dele med andre. Dette er altså ikke et sted for desperate skrik om hjelp, de kan man poste i de andre forumene, men et sted for problemløsing på tvers av trinn og fag.

Moderatorer: Vektormannen, espen180, Aleks855, Solar Plexsus, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa

Svar
Thales
Brahmagupta
Brahmagupta
Innlegg: 369
Registrert: 05/03-2008 16:04
Sted: Steigen

Du har 6 helt like vekter, hvor 1 av de veier mere eller mindre en de andre 5 vektene.

Du har en gammeldags vekt(måle instrument):

Bilde

Du skal greie ut hvordan å finne ut hvilken av de vektene det er som er tyngre/ lettere en de andre, og su skal også finne ut om vekten er lettere eller tyngre en de andre på 3 veiinger.

Lykke til, og hvis dere ikke skjønner oppgaven så spørr! :wink:
1. aar paa MIT(Freshman)

Anbefaler sterkt å sjekke denne artikkelen
2357
Lagrange
Lagrange
Innlegg: 1180
Registrert: 07/12-2007 22:08

Først legger du to vekter i hver skål. Dersom skålene er balansert er vekten som er enten lettere eller tyngre blant de to andre. Du kan nå foreta en ny måling hvor du bytter ut vektene på den ene side, og måler det med de gjenværende målte vektene, du vil nå finne ut om vekten var tyngre eller lettere.

Dersom skålene ikke var balansert kan du bytte ut vektene på en av sidene. Hvis forholdet forblir det samme er den unormale vekten i den andre skålen, og du ser om den var tyngre eller lettere. Dersom skålene nå er balansert har du byttet ut vekten som var tyngre eller lettere, og du kan også se om skålen var lettere eller tyngre før du byttet ut vektene.

Siden du nå vet om vekten er lettere eller tyngre kan du måle vektene i skålen som inneholder den unormale vekten. Den vekten som da viser seg å være tyngst eller lettest, avhengig av hva du er ute etter, vil da være vekten med unormal vekt.
mrcreosote
Guru
Guru
Innlegg: 1995
Registrert: 10/10-2006 20:58

Denne oppgava er løsbar sjøl om du har dobbelt så mange kuler og forutsetningene ellers er som før.
Svar