Å bruke det til noe..

Det er god trening å prate matematikk. Her er det fritt fram for alle. Obs: Ikke spør om hjelp til oppgaver i dette underforumet.

Moderatorer: Vektormannen, espen180, Aleks855, Solar Plexsus, Gustav, Nebuchadnezzar, Janhaa

Svar
mapzta
Pytagoras
Pytagoras
Innlegg: 6
Registrert: 06/11-2010 11:19

Hei, alle sammen! Jeg er relativt ny på forumet nå, etter å ha fått en matematisk gnist igjen etter 12 år uten matte.

På ungdomsskolen gikk jeg ut med NG- i matte. Det er på grensa til stryk. Nå, mange år etter så ligger jeg veldig an til å få en 6 i P-matte, videregående. Det er utrolig for meg selv å se at jeg skjønner en oppgave.

Jeg tok opp matte, norsk, engelsk etc, for å kunne komme inn på Førskolelærer-utdanningen for å etterhvert bli barnepedagog.

Spørsmålet mitt til det ganske folk på dette forum er:
Er det å kaste bort noe man er flink til hvis jeg lander en 6 i 1+2p? Dette kommer jeg ikke til å få bruk for på den aktuelle utdanningen min. En gammel mann sa en gang at å ikke bruke alle talentene man har, er å kaste vekk noe verdifullt.

Jeg føler at jeg er litt på kanten av hva jeg burde velge, når jeg har funnet ut at jeg faktisk er veldig god på noe som jeg ikke får bruk for.

Finnes det hobbyer? ;)
FredrikM
Poincare
Poincare
Innlegg: 1367
Registrert: 28/08-2007 20:39
Sted: Oslo
Kontakt:

Husk at det holder ikke å være flink i et emne, du må også være interessert. Selv om mange er veldig flinke i matematikk, er ikke dette nødvendigvis det smarteste valget de kan gjøre. Er du flink i matte, er du også ofte flink i kjemi, fysikk, økonomi, osv. Da kan disse emnene være noe å jobbe mot.

For "hobby"-relatert matte, kan du jo prøve deg på noen av oppgavene fra Abel-konkurransen http://abelkonkurransen.no/
Cube - mathematical prethoughts | @MatematikkFakta
Med forbehold om tullete feil. (både her og ellers)
mapzta
Pytagoras
Pytagoras
Innlegg: 6
Registrert: 06/11-2010 11:19

Jeg får vel legge til at jeg også interesserer meg veldig for det. Det er (etter min mening) universets eneste språk, og det gjør det ganske så interessant.
Svar