Matematikknetlogohuge.png

For elever, lærere, studenter og foreldre i norsk skole.


Nyheter

Prosentregning

Vår mest besøkte fagside er prosentregning. Vi har gjort en liten modifisering og setter pris på konstruktive og kritiske tilbakemeldinger.

Multiplikasjonsmaskin

Vi har laget en øving på multiplikasjon. Den er klar for testing i disse dager:

https://math-quiz-dev.firebaseapp.com/

Vi ønsker kritiske tilbakemeldinger for å kunne forbedre den gode følelsen. ( brøkmodulen er ikke helt klar enda).

Påstandsmatematikk

Oppgaveheftet om "påstandsmatematikk" har kommet i en oppdatert utgave.

Heftet inneholder en rekke påstander som både skaper undring og engasjement og lærer elever og andre at en ikke alltid kan stole på sin intuisjon, men viser betydningen av å kunne bruke matematikk til gjøre overslagsberegninger. Oppgavene vil som oftest kreve at det gjøres antagelser og valg på grunnlag av faktakunnskap. Håpet er at oppgavene skal kunne brukes som krydder både i matematikkundervisningen og i naturfagene.

Heftet ble oppdatert desember 2016, og er laget av Nils Kr. Rossing og Ine Chatrin H. Hetty fra NTNU.

Lærere kan også få tilgang til oppgavehefte med løsningsforslag ved henvendelse til Nils Kr. Rossing.

Formelsamling fysikk 1

Vi har laget en egen side for Fysikk 1. Den inneholder for tiden noen nyttige formler for faget, og vi håper på å bygge den ut med andre nyttige ressurser etter hvert.

Eksempeloppgaver i 1P-Y og 1T-Y vår2016

Fra våren 2016 samarbeider fylkeskommunene om produksjon av lokalt gitte eksamensoppgaver på alle utdanningsprogram, unntatt studiespesialisering. Er du elev på en videregående skole og ønsker å bruke eksempeloppgavene, må du først sjekke med skolen din om din eksamen inngår i dette samarbeidet.

Oppgavene er her:

Delmatte.no ny nettside fra Hellerud vgs

Hellerud vgs har laget delmatte.no Undervisningsoppleggene passer fra sen barneskole til og med videregående. Dette inkluderer spill i matematikk til startere.

Det er også eksamensoppgaver sortert etter tema.

Lærebøker 1P 2P og 2P-Y

2015-08-11: Vi publiserer en oppdatert utgave av tre lærebøker/oppgavesamlinger utviklet av matteseksjonen på Hellerud vgs for skoleåret 1516: Last ned bøkene her

Kompendie til forkurs i matematikk

2015-08-11: Oppfriskningskursnotater for UiB studenter som begynner på realfagsstudiet kan lastes ned her. Takk til Amir Hashemi.

Holmboeprisen

2015-06-12: Vi er svært stolte av at grunnlegger av matematikk.net Kenneth Marthinsen sammen med Egil Reidar Osnes har mottatt Holmboeprisen 2015 på vegne av matematikkseksjonen ved Hellerud videregående skole. Les juryens begrunnelse og se diplomet.

Eksempeloppgaver

2015-04-17: Eksempeloppgavene for ny eksamensordnign vår 2015 er lagt ut på vår eksamens-side Vi er taknemmelige for alle som vil delta på en liten dugnad med å lage løsningsforslag til eksempel-oppgavene slik at de kan komme elever til nytte i god tid før eksamen. Takk!

Lærebøker

2014-10-15: Vi publiserer tre lærebøker/oppgavesamlinger i samarbeid med Hellerud vgs: Hellerud matematikk 1P | Hellerud matematikk 2P | Hellerud matematikk 2P-Y | Om bøkene

Matematikk 2P-Y

2014-09-23: Vi har nå lagt ut eksamensoppgaver for 2P-Y praktisk matematikk for påbygg vg3, og opprettet en egen hovedside for faget.

Realfagsskolen

2014-02-05: Ny side: Realfagsskolen - kurs i grunnleggende regning er en utmerket samling med arbeidsark laget ved UiO for alle som trenger å lære eller repetere grunnleggende regning. Kan passe for elever i ungdomsskolen og 1P- eller 2P-elever i videregående opplæring.

Videoer om bruk av TeX på vårt forum Matteprat